IC Ronde 2: TSM2

Verslag Borgerhout 3 - TSM 2

Na de nederlaag in de eerste ronde had TSM 2 wat goed te maken.
Het begon echter in mineur toen we in Mechelen vertrokken met de wetenschap dat we forfait op het eerste bord dienden te geven.

Tot overmaat van ramp kwam Chris, ons vierde bord, niet eens opdagen. Achteraf bleek dat hij ‘het vergeten was’. De match begin dus met een meer dan 2-0 achterstand.

Joep, spelende met wit op bord 2, had als eerste gedaan. Tegen de snel spelende Cankja kwam Joep wat in de verdrukking staan doch toen hij de open c-lijn met beide torens kon benutten en even later een toren kon ruilen tegen 2 paarden was de partij gekanteld in zijn voordeel. Zwart kreeg wel druk op de eerder passief geplaatste witte stukken en bood remise aan op een ogenblik waar Joep nog 5 minuten had voor 10 zetten. Remise toch geweigerd en toen zwart even later de f-lijn opende kregen de witte stukken vrij spel en was de zaak beklonken. 2-1 is de tussenstand.

Dries op bord 5 speelde een goede partij waarbij hij in het vroege middenspel een pionnetje won. Wit kreeg hierdoor wel druk en de kans om een pionnetje terug te grabbelen doch Dries bleef voor problemen zorgen zodat hij materiaal bleef voorstaan. Even later blunderde zijn tegenstander door een stuk te laten ruilen dat hij op straffe van mat op de achterste rij niet kon terugnemen. Tussenstand:2-2

Jan op bord 3 had het lastig met een tegenstander die er geen geheim van maakte het op zijn koning te hebben gemunt. Met een straffe Ph6 van wit op een intacte koningsvleugel ontstond een tactische partij die alle kanten opkwam doch waarin Jan toch in de verdrukking stond. Na stukkenruil bleef men over in een torreneindspel met elk pionnen op twee vleugels. Theoretisch een gewonnen stelling voor wit die het wel heel gulzig verderzette waarna Jan met enkele pionnen minder eenvoudig de tweede rij kom nemen en eeuwig schaak op het bord kon zetten Tussenstand 2,5-2,5.

Bram op bord 6 was als laatste klaar (van alle gespeelde partijen die dag in Borgerhout). Het was een gesloten partij waarbij zwart een vrij a pionnetje heeft verzilverd dat uiteindelijk de kans zag om tot promotie over te gaan. Bram heeft er heel hard voor gevochten doch het mocht helaas niet zijn.

Eindstand: 3,5-2,5 maar met de nieuwe puntentelling krijgen we omwille van de forfaits minder. Chris heeft wat goed te maken!

Joep