IC Ronde 4: TSM2

KMSK1 - TSM2: 3.5 – 2.5

In tegenstelling tot de eerste ploeg die ‘verzwakt’ het verre besneeuwde Wirtsfeld bezocht mocht TSM 2 versterkt een 'uitmatch' spelen in Mechelen.

Alle 6 partijen duurden zeer lang en het was Dries die op bord 6 als eerste klaar was. Dries blunderde na een goede partij en in een hoopvolle stelling gewoonweg zijn dame weg. Een bittere pil om te slikken en een nul als gevolg.

Chris op bord 5 was als tweede klaar. In zijn pet-opening won Chris al snel een pion, rokeerde lang en onderschatte/negeerde vervolgens de sterke koningsaanval die wit zeer snel op poten kreeg. Chapeau voor Chris die nog zeer lang degelijk weerwerk bood maar uiteindelijk verkreeg wit een eindspel met enkele pionnetjes meer die de doorslag gaven.

Joep was als derde klaar. In een scherpe partij werden op beurten pionnen geofferd en alsof dan niet genoeg was smeet Joep er nog een toren tegenaan. Helaas klopte de combinatie net niet zodat een eindspel ontstond met voor wit 2 torens een paard en 4 pionnen en voor Joep 1 dame, een loper en 5 pionnen. Mits goed spel moeilijk te houden voor zwart doch wit blunderde en een volle toren werd geïncasseerd. Tussenstand 2-1

Het eerste bord berustte vervolgens in remise. Na een boeiende partij ontstond een gelijk eindspel en Wim noch zijn tegenstander hadden zin om dat uit te melken.

Bert op het tweede bord maakte in de opening een onnauwkeurigheidje en was de hele partij gedoemd om zijn stelling bijeen te houden. Uiteindelijk werd opgegeven in een voor zijn tegenstander gewonnen toreneindspel met 1 extra pion.

Tot slot werd nog een vol punt binnengehaald door Jan, spelend op bord 4. Na bijna 6 uur spelen wist Jan in een goede partij na constant ophogende druk zijn tegenstander de genadestoot uit te delen. Die nieuwe opening ligt Jan wel!

De eindstand 3.5-2.5 kan billijk genoemd worden.

Joep