IC ronde 7: TSM 2

TSM 2 < 1937 > - Mechelen 1 < 2061 > 1.5 - 4.5
1 MANGELSCHOTS PETER (2047) - (2192) VISSER GERRIT ½-½
2 VAN DER FRAENEN JOEP (2007) - (2168) GOORIS JAN 0-1
3 LESAGE CHRISTIAAN (1985) - (2079) VAN VLAENDEREN KOEN 0-1
4 JANSSEN DRIES (1894) - (2032) CLITEUR OLAF 1-0
5 HEYLEN JORIS (1873) - (2018) HAJENIUS WILLEM 0-1
6 DUCAERT FREDERIK (1815) - (1875) VOET DIRK 0-1

Als je naar de elo-ratings kijkt, dan moet je objectief vaststellen dat de uitslag logisch is, misschien zelfs meevalt. We zakken er wel weer ietsje dieper mee weg in het klassement.

Ik kreeg een lievelingsvariantje op het bord waar niet teveel theorie van bestaat. Visser kwam op de negende zet met een nieuwtje (zo leerde enig speurwerk achteraf), maar dat bekloeg hij zich. Ik kwam beter te staan en tijdens de post-mortem suggereerde Visser een pionoffer voor mij dat goede aanvalskansen gaf. Ik koos ervoor om zonder risico een iets betere stelling te houden en al vroeg remise voor te stellen, wat hij direct accepteerde. Ik dacht dat het geen slecht idee zou zijn als het eerste bord al snel iets kon rapen in zo'n moeilijke match en na achtereenvolgens een 0-0-0 en een 0-0 in de IC, was ik zelf ook aan een score toe...

Van het eerste naar het laatste bord. Freddy zette met zwart heel ambitieus op tegen Voet, maar toen ik een tijdje later nog eens kwam zien, stond hij een stuk achter. Rekenfout of zoiets. Freddy speelde nog een tijd door maar tevergeefs.

Ook Joris maakte geen kans vandaag. Ik vermoedde al dat een opening tussen deze twee spelers iets origineels zou opleveren en zo bleek ook. Waar het precies misging voor Joris heb ik niet gezien, maar Hajenius was ongetwijfeld iets sterker.

Gelukkig was er dan Dries om een punt te pakken. in een interessant en messcherp middenspel kon het steeds alle kanten uit, al had ik zelf de indruk dat Dries doorlopend okee tot beter stond. Uiteindelijk ging Cliteur door zijn vlag.

Chris speelde verdienstelijk tegen Van Vlaenderen, maar moest in het verre eindspel een pionnetje inleveren en Van Vlaenderen kreeg er nog aanvalskansen bij. Dat was net teveel voor Chris die moest verdedigen en na de tijdscontrole in een hopeloos toreneinspel terechtkwam.

Joep kreeg een openingsvariant voorgezet die hij nog nooit gezien had en dat is eigenlijk ook geen wonder... Joep speelde het waarschijnlijk niet op de beste manier, maar kwam toch duidelijk in het voordeel. De stelling bleef echter tweesnijdend en in tijdnood combineerde Gooris zich naar een einspel van D+P+pi tegen D+2pi. Joep wroette hard om er een verdiend halfje uit te slepen, maar helaas...