Interclub ronde 7 - TSM 2

TSM 2 - Oude God 1 : 4-2

Het resultaat van 4-2 was zowat het minimum dat vooropgesteld was. Een versterkt TSM 2 hees zich met deze zege op gelijke hoogte van Oude God en Artevelde maar de rest van de competitie kondigt zich nog als erg zwaar aan.

Dries, die door de versterking tot op bord 6 gezakt was speelde een knappe partij tegen jeugdtalent Nils Nijs. We mogen gerist zeggen dat Dries gewoon beter was en dat de zege oververdiend was.

Vervolgens volgden twee remises.

Helmuts tegenstander gokte de hele partij op een denkbeeldige koningsaanval. Helmut sloeg het allemaal zonder problkeem af en zijn stukken vonden de betere velden. Bij beginnende tijdnood had Helmut voor de winst kunnen gaan maar hij koos eieren voor zijn geld met een duidelijke plusremise.

Joep had uit een tamme opening een redelijk scherpe stelling gekregen tegen Pascal De Kaey. Na wat ruilen bleven er ongelijke lopers over als enige lichte stukken. Ook met nog torens en dames op het bord lag een puntendeling voor de hand.

Bert haalde niet veel uit zijn opening, maar zijn tegenstander T'Sas was zo vreindelijk om even met ons mee te spelen. Bert zei daar natuurlijk geen neen tegen en haalde het punt binnen.

Op die moment stond het 3-1.

Jan had in de opening een pionnentje geïnvesteerd en kreeg daar huizenhoge compensatie voor. Zijn tegenstander wist eigenlijk niet meer van welk hout pijlen maken, maar dan ging Jan in de fout en uiteindelijk kwam hij met remise misschien nog goed weg.

Ikzelf had waarschijnlijk als eerste een glad gewonnen stelling. Een voorbeeldige opening noopte Van Tichelen tot dameruil maar ook daarna was hij zo radeloos over zijn stelling dat hij maar afwikkelde naar een paardeneindspel met een pion minder. Op verschillende ogenblikken had ik het beter kunnen spelen en bovendien was mijn 40ste zet absoluut geen goeie. Na bijna zes uur spel moest ik noodgedwongen in remise berusten. Ook voor mij gewoon een weggegooid half punt.

PP