Interclub ronde 2: TSM1

TSM1 moest naar Izegem, een ploeg waar we de voorbije jaren steeds gingen winnen. Bovendien is Linton Donovan er vertrokken, en op papier waren we dan ook duidelijk favoriet. Maar we moeten duidelijk nog op gang komen...

Peter deed op bord acht wat er van hem verwacht werd. Tegen een veel zwakkere tegenstander maakte hij het simpel af. Grappig was wel dat zwart opgaf met nog maar 2 paren pionnen geruild: hij ging mat.

Raf maakte er gezwind 2-0 van. Z'n tegenstander kreeg een hopeloos passieve stelling uit de opening, waarin hij niks anders kon doen dan wachten op de mataanval. Die kwam er, maar leverde slechts twee pionnen op. Toch ruim voldoende in het eindspel, en zwart gaf dan ook snel op.

Intussen zag het er op borden 1 tot 3 slecht uit: Filip vond na de partij weer dat er niks aan de hand was geweest, maar het zag er toch slecht uit, Philip speelde een ietwat bizarre opening, en werd eigenlijk redelijk hardhandig opzij gezet door veteraan Happel, en ik kwam in de problemen door een theoretische fout op zet tien. Een uur nadenken om uit de problemen te geraken is dan natuurlijk ook niet de beste manier. Gerrit Prakken speelde het simpel voort, en onder tijdsdruk raakte ik het spoor volledig bijster.

Na de tijdnood was het 2-0 op de eerste twee borden, en Filip had remise genomen in een beter stelling: hoe hij altijd uit die stelling weet te geraken...

Intussen was Wim een wisselvallige partij aan het spelen. Hij leek even in de problemen te komen, maar eigenlijk was er niet veel aan de hand. Toen hij eindelijk duidelijk voordeel kreeg, miste hij een truuk waarna het eindspel met een pion meer en alle zware stukken niet meer te winnen bleek. Toch ook een gemiste kans.

En over gemiste kansen gesproken: Joep gaf (naar het schijnt, want ik heb er niet veel van gezien) ook een half punt af: heel de partij goed staan, maar uitkomen met ongelijke lopers: spijtig.

En jawel, hetzelfde gebeurde bij Piet. Een pion meer gekregen in een scherpe variant, maar afgewikkeld naar een eindspel met ongelijke lopers. Tot acht uur blijven melken leverde niks meer op.

Conclusie: we zijn duidelijk nog niet goed op gang. Deze match hadden we minstens met 3-5 moeten winnen. Volgende ronde beter!

mat